Zijdezacht, Biologisch katoen en Premium kwaliteit

Silky Label verkoopt baby basics gemaakt van biologisch katoen. Katoen die eerlijk gemaakt is. Wat houdt dit nu precies in? Alle kleding van Silky Label is vrij van kinderarbeid en gemaakt in een veilige werkomgeving. Anno 2014 hebben we de overstap gemaakt naar 100% gecertificeerd biologisch katoen. De kleding is gemaakt in de gecertificeerde fabriek met het GOTS-keurmerk (Global Organic Textile Standard). Dit betekent dat er gecertificeerde organic cotton gebruikt wordt en dat deze op een verantwoorde manier wordt verwerkt zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën.

Zijdezacht

De stoffen van Silky Label zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en een klein percentage elastan. De katoen is 100% biologisch en gemaakt in Turkije. Na verwerking van de organic cotton tot stof is de stof behandeld aan de binnen- en buitenzijde. Door deze peach-skin treatment voelt stof zijdezacht ‘SILKY’ aan. Heerlijk zo’n ‘SILKY TOUCH’ voor de baby- en kinderhuidjes.

Silky Label pink jurkje korte mouw

Biologisch katoen

Biologisch katoen is katoen dat geteeld is zonder pesticiden en gesponnen is zonder chemicaliën. Het biologisch label wordt door de boeren gekregen als de grond ten minste drie opeenvolgende jaren vrij is van synthetische pesticiden. Onafhankelijke certificatie-instellingen controleren deze bedrijven volgens strenge uniforme normen. Certificering is inclusief inspecties van akkers en verwerkinginstallaties, gedetailleerde registratie en een periodieke controle van bodem en water om ervoor te zorgen dat de telers en de verwerkers voldoen aan de normen die zijn gesteld. Certificering van biologisch katoenproductie zorgt voor een betrouwbaar eindproduct en het garandeert de koper de biologische status van het product.

Premium kwaliteit

Kwaliteit en service staan bij Silky Label hoog in het vaandel. De kwaliteit van onze babybasics is hoogstaand. Waar uit zich dit in? De kleding is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen en ook de fabriek is gecertificeerd.

Kleding van biologisch katoen gaat langer mee als gevolg van de natuurlijke samenstelling. De vezels van het katoen worden niet afgebroken door de chemicaliën waardoor de vezel sterk blijft. Bovendien is organic katoen zachter, dikker en steviger waardoor het minder snel slijt. Biologisch katoen is puur, natuurlijk en zeer ademend voor de huid. Doordat er geen bestrijdingsmiddelen en chemische behandelingen plaatsvinden, komt het natuurlijk evenwicht van de huid niet in gevaar. Er worden tijdens het kweken en bij het verwerken geen toxische stoffen gebruikt waardoor het organic katoen vrij is van synthetische gifstoffen. De producten zijn hierdoor ook vrij van irriterende of schadelijke stoffen. Bij het verfproces wordt standaard veel water gebruikt om te spoelen. Het spoel water wordt gezuiverd en opnieuw opgenomen in het productieproces. 

Kortom, een premium kwaliteit voor een goede prijs.

Silky Label verantwoord Biologisch Biocotton Duurzaam Gots

GOTS

Wanneer katoen gecontroleerd wordt door GOTS (Global Organic Textile Standard) krijgt het de vermelding ‘biologisch katoen’. GOTS richt zich op de gehele waardeketen: van boeren tot makers, retailers en merken. Katoenboeren met deze certificering zijn nu te traceren waardoor Silky Label een transparant beeld krijgt van het productieproces. We kunnen van onze GOTS gecertificeerde katoenvezels met zekerheid zeggen dat deze zijn geproduceerd volgens de gestelde richtlijnen.

De belangrijkste punten van GOTS

  • Veilige arbeidsomstandigheden
  • Gebruik van een duurzaam afvalwatersysteem
  • Geen gebruik van schadelijke stoffen of chemicaliën
  • De gebruikte grondstoffen moeten volledig biologisch zijn