FAQ

Hoe kan ik in contact komen met Silky Label?

Je kunt het contactformulier invullen op de site. Je vraag wordt dan zo snel mogelijk in behandeling genomen. Je kunt ook een email sturen naar: info@silkylabel.nl.  Wil je liever persoonlijk contact? Dan kun je bellen naar 0031 (0)6-18885810 van maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 17.30 uur. Mochten we onverhoopt niet aanwezig zijn, spreek dan je bericht in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Hoe kan ik betalen?

Silky Label biedt je verschillende betalingsmogelijkheden aan.
Je kunt betalen via Ideal, via Creditcard, Mister Cash en via PayPal.
Je kunt ook betalen via een vooruitbetaling door te kiezen voor een bankoverschrijving. 
Vermeld altijd je ordernummer bij deze vorm van betalen voor de snelheid van het verwerken van de order. De order wordt pas verwerkt op het moment dat het bedrag bijgeschreven is op de rekening van Silky Label. Bij een bankoverschrijving duurt het gemiddeld 2-3 werkdagen voordat het geld op onze rekening is gestort. Daarna wordt de bestelling in behandeling genomen.

Is een online betaling bij Silky Label veilig?

Ja, Silky Label maakt gebruik van de Secure Sockets Layer (SSL) techniek. Dit is een methode om persoonsgegevens veilig via het internet te versturen. De gegevens kunnen alleen door de ontvanger waargenomen worden.

Wat is de levertijd van de Silky Label bestelling?

Indien je betaald hebt via Ideal, Creditcard Mister Cash of Paypal, dan wordt je bestelling gelijk in behandeling genomen. Als je kiest voor vooruitbetalen, dan wordt de bestelling in behandeling genomen op het moment dat Silky Label het bedrag heeft ontvangen (2-3 werkdagen). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling binnen twee werkdagen aangeleverd bij TNT Post of PostNL.

Wat houdt het Second Life project van Silky Label in?

Met het second life project steunt Silky Label een goed doel. Wij zijn overtuigd van de kwalteit van onze kleding en willen de baby basics graag een tweede leven geven. Ieder jaar worden items die niet meer gedragen worden ingezameld en geschonken aan een Goed Doel dat bepaald is door de klanten. Per item dat je retour stuurt of inlevert bij een afgiftepunt, ontvang je een kortingscode voor je volgende bestelling. Lees er alles over op onze Second Life pagina.  

Wat is biologisch katoen en waarom hebben jullie hiervoor gekozen?

We vinden het belangrijk dat we een verantwoord label hebben met een verantwoorde productie. Bij het telen van biologisch katoen worden er geen chemicaliën en pesticiden gebruikt. Hierdoor is er geen vervuiling en wordt de vezel sterker. De kleding is duurzaam geproduceerd, is kwalitatief beter, voelt zachter aan en 

Klopt het dat niet alle Silky Label artikelen in alle maten verkrijgbaar zijn?

Ja dit klopt. Niet alle artikelen zijn even geschikt voor alle maten. Zo kan het zijn dat een artikel alleen verkrijgbaar is in de kleine maten, terwijl een ander artikel juist vanaf een grotere maat pas verkrijgbaar is. Ook kan het zijn dat het artikel niet op voorraad is. Indien dit wordt de maat niet weergegeven in het keuzemenu. 

Waar staat het GOTS logo voor?

GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Indien je betaald hebt via Ideal, Creditcard Mister Cash of Paypal, dan wordt je bestelling gelijk in behandeling genomen. Als je kiest voor vooruitbetalen, dan wordt de bestelling in behandeling genomen op het moment dat Silky Label het bedrag heeft ontvangen (2-3 werkdagen). Na ontvangst van de betaling wordt de bestelling binnen twee werkdagen aangeleverd bij TNT Post of PostNL.

Ik kan de Silky Label kleuren op mijn scherm niet goed beoordelen, is het mogelijk de kleuren op een andere manier te zien?

Ja. Iedere klant krijgt bij zijn eerste bestelling een staaltje mee met stukjes stof van de kleuren. Ook als je nog niet eerder besteld hebt is het mogelijk de stoffen en de kleuren te bekijken. Vraag dan op de site een gratis stoffensample aan.

Kan het Silky Label artikel retour gestuurd worden?

Artikelen kunnen retour gestuurd worden. Het artikel kan omgeruild worden of je kunt je geld terug krijgen. Download het retourenformulier op de site en stuur het samen met het product terug. De verzendkosten voor het terugsturen zijn voor rekening van de klant. De verzendkosten voor het opnieuw leveren van de goederen bij je thuis neemt Silky Label voor haar rekening. Indien het artikel retour gestuurd moet worden als gevolg van een productiefout of foutieve handeling van Silky Label, dan zijn alle verzendkosten voor Silky Label. Kijk voor de voorwaarden en condities bij retourneren.
Retouradres:
Silky Label BV
tav Retouren
Burgemeester Suijsstraat 15
5037 MA Tilburg

Wat is de hoogte van de verzendkosten?

De hoogte van de verzendkosten is afhankelijk van het land en de hoogte van de bestelling. De verzendkosten voor orders met een hoogte onder de € 60.00 zijn € 3.50. Voor klanten die een order plaatsen boven de € 60.00 zijn de verzendkosten GRATIS. De verzendkosten binnen Europa zijn € 4.95. De verzendkosten buiten Europa zijn €8.95. Kijk voor de verzendkosten onder het kopje verzendkosten.

Kan ik mijn bestelling ook als een cadeau laten versturen?

Dit is mogelijk. Klik hiervoor bij je bestelling de inpakservice of het cadeauzakje aan. De kosten voor het laten verzenden van uw bestelling als cadeau zijn €1,95 of € 4.95. Je bestelling wordt dan verpakt in een papieren zakje of een handig persoonlijk stoffen Silky Label zakje met naam. Het zakje kan opnieuw gebruikt kan worden als bijvoorbeeld: luierzakje, sokkenzakje, knikkerzakje, waszakje, lunchpakketzakje, etcetera. Schrijf bij opmerkingen je persoonlijke berichtje en Silky Label zorgt er voor dat je cadeau met je boodschap afgeleverd wordt bij de ontvanger.

Zijn alle items gemaakt van biologisch katoen?

Alle items zijn gemaakt van biologisch kantoen. De items vanaf 2014 zijn voorzien van het GOTS logo. Het kan voorkomen dat producten van een eerdere producitie niet van biologisch katoen zijn. Deze items zullen door elkaar heen verzonden worden. Wil je er zeker van zijn dat het artikel een GOTS logo bevat, neem dan even contact met ons op via info@silkylabel.nl of op 0031 (0)6-18885810.

Hoe kies ik de juiste maat?

Alle ontwerpen zijn door Silky Label zelf ontworpen. De items zijn slank gesneden. Door het gebruik van elastan is de stof rekbaar en sluit het mooi om het lijfje. Voor een maatindicatie kun je kijken in het maatschema. Mochten er specifieke vragen zijn over de maatvoering, dan kun je een email sturen naar de klantenservice via info@silkylabel.nl of bellen naar 0031 (0)6-18885810.

Krijg ik garantie op de producten die ik bestel bij Silky Label?

Silky Label levert kwaliteitsproducten. Het kan zijn dat er toch een foutje in het product geslopen is. Neem dan contact op met onze klantenservice via info@silkylabel.nl of 0031 (0)6-18885810. Indien het product inderdaad een productiefout bevat, zal Silky Label de fout herstellen of een nieuw product leveren en de kosten voor retourneren voor haar rekening nemen. Op het moment dat het product niet meer voorradig is, ontvang je je geld retour.

Wat moet ik doen als ik het verkeerde product heb ontvangen?

Alle bestelde items worden met precisie ingepakt en gecontroleerd voor verzending. Als er toch iets fout is gegaan, stuur dan een email naar onze klantenservice via info@silkylabel.nl. Na ontvangst van het verkeerde artikel zullen wij ervoor zorgen dat je het juiste product toegestuurd krijgt. Op het moment dat dit product niet meer voorradig is, ontvang je je geld retour.

Kan ik als bedrijf ook een bestelling plaatsen?

Hier zijn nieuwe mogelijkheden voor. Kijk op onze pagina kraamcadeau voor bedrijven voor meer informatie. Wilt u direct weten wat de mogelijkheden zijn om een tailormade product te maken om cadeau te geven aan uw medewerkers bij de geboorte van een kind? Neem dan contact op met onze Salesafdeling via info@silkylabel.nl of 0031 (0)6-18885810 om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Zijn er mogelijkheden voor mijn winkel om Silky Label op te nemen in de collectie?

Als u als detaillist interesse hebt om Silky Label op te nemen in uw assortiment, kunt u contact opnemen met Bianca Kemper via 0618885810.
Bekijk de wholesale pagina voor meer informatie.   

Je kunt je bestelling eventueel op afspraak ophalen in Tilburg. Stuur een email naar info@silkylabel.nl of bel naar 0031 (0)6-18885810 om te kijken wat de mogelijkheden zijn.