Bel 0031 (0)618885810

0 items € 0,00

 In je mandje

Babyshower cadeau

18 mrt. 2015 15:37:31

Baby cadeau voor baby shower 

Heb je binnenkort een baby shower of wil je er zelf één organiseren? We helpen je op weg met een aantal tips en leuke baby cadeau ideeën. Toen we in verwachting waren van onze eerste, heb ik zelf mogen ervaren hoe het is als er een baby shower voor je georganiseerd wordt. Je krijgt de leukste baby cadeaus en doet veel ideeën op voor cadeautjes en hebbedingen voor jezelf of voor in een kraammand. Het leukste babyshower cadeau was een basic baby jumpsuit. Zo is ook het balletje gaan rollen voor ons eigen label met baby basics gemaakt van biologisch katoen. 

Baby cadeau - Babyshower cadeau

Wij verkopen leuke newborn babykleding en deze zijn ook verkrijgbaar als newborn pakket. Uiteraard zijn alle items ook los verkrijgbaar en kun je het baby cadeau personaliseren door het te bedrukken. Zo hebben we een babymutsje met naam of een babysjaaltje met naam. Wil je een rompertje bedrukken of een t-shirt bedrukken? Dit kan zowel met de rompertjes met lange mouw en korte mouw als met de t-shirts met lange mouw en korte mouw. De baby jumpsuit is ook met print verkrijgbaar. 

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden. 

rompertje bedrukkenT-shirt bedrukkenbaby jumpsuitBabymutsjebabysjaalt-shirt bedrukken

Baby shower tips

Hoe organiseer je nu een baby shower? Waar moet je allemaal en denken en wat zijn leuke activiteiten om tijdens de baby shower te doen. Zorg dat je op tijd begint met plannen en prik op tijd een datum. Probeer via de partner te achterhalen welke personen dichtbij de zwangere staan en wie ze graag op haar baby shower er bij zou willen hebben.

Baby shower thema

Het fenomeen baby shower is overgewaaid vanuit Amerika en daar al geruime tijd een traditie. Waar Amerikanen het helemaal over the top kunnen organiseren, is het in Nederland toch vooral een gezellige aangelegenheid. Je kunt een baby shower thema kiezen, maar vaak staat de zwangere en de ongeboren baby gewoon centraal. 

Baby shower activiteiten

Het is handig om vooraf een planning te maken voor de baby shower. Wat wil je allemaal gaan doen en wie wil je daarvoor uitnodigen? Welke baby shower activiteiten wil je organiseren. Bij mijn babyshower zijn er diverse spelletjes gedaan. Hier een aantal voorbeelden.
# Neem roze en blauwe ballonnen mee en vraag aan de genodigden een kleur ballon te kiezen. Roze als ze denken dat het een meisje wordt, blauw als ze denken dat het een jongen wordt. Opblazen en een groepsfoto maken. (zie hieronder, het werd overigens een meisje en ik zat er zelf naast)
# Vraag de genodigden een babyshower cadeau mee te nemen en gooi deze op een hoop. Laat degene voor wie ze zijn, raden wie het babyshower cadeau heeft meegebracht.
# Een leuk idee is om de gasten de omvang van de buik te laten raden. Dit met een stuk touw. Dat moeten ze afknippen zonder te meten. Je kunt het ook doen met wc papiertjes. Wie zit er het dichtste bij?
#  Koop kaarten met envelop en zet hier bijzondere gebeurtenissen op, zoals bijvoorbeeld: 1e tandje, 6 maanden, 1 jaar, naar school, 18 jaar, 1e kerst etcetera. Vraag de genodigden een envelop te kiezen en op de kaart een persoonlijk boodschap voor het kindje te schrijven. Leuk voor later als het kindje geboren is. 
# Iedereen neemt een babyfoto van zichzelf mee en de zwangere moet raden wie van de genodigden de baby op de foto is.  

Baby shower hapjes 

Het is gezellig als er op de baby shower wat lekkere hapjes zijn. Misschien kunnen alle genodigden iets lekkers meenemen zodat je de tafel al snel gezellig vol hebt staan. Een gezellig aangeklede tafel zorgt voor extra sfeer en iedereen vindt het vast heerlijk om voor deze baby shower iets lekker te maken of halen. Een bosje bloemen doet ook wonderen. Zet ze ook op tafel in een mooie vaas. Verwen de zangere. Het is haar baby shower en een bijzondere dag in haar leven met mensen die ze graag om zich heen heeft. 

Baby shower bedankjes

Uiteraard kun je de uitnodigingen in stijl doen, maar wellicht is het nog leuker om een bedankje te maken. Maak een leuke goodie bag met spulletjes die passen in bij het baby shower thema. 

Babyshower budget

Een baby shower kun je zo duur maken als je zelf wilt. Probeer zoveel mogelijk zelf te doen of laat iedereen iets doen waar hij/ zij goed in is. Bij de aankleding kun je helemaal uit je dak gaan, maar vaak heb je met een aantal decoratie stukken als snel een gezellige sfeer gecreëerd voor de baby shower. Wat roze en blauwe accessoires zorgen als snel voor een feestelijk gevoel op deze baby shower. 

 

Babyshower cadeau

Terug naar blog overzicht