Bel 0031 (0)618885810

0 items € 0,00

 In je mandje

Baby Basics are hot!

5 nov. 2014 22:40:42

Baby basics are hot!

Wat is een kledingkast zonder kwalitatieve basics? Je kunt er niet zonder. Je hebt baby basics en baby basics. Wat zijn nu de verschillen? Toen wij begonnen met Silky Label hadden we duidelijke wensen en deze wensen waren niet te vinden in de markt. Waar waren we naar op zoek?

Iedere mama weet dat je niet zonder fijne baby basics kunt. Wat zijn baby basics nu eigenlijk en hoe weet je of je goede baby basics te pakken hebt? Voordat we begonnen met Silky Label hebben we een vergelijkend warenonderzoek gedaan en kwamen er op deze manier achter dat de combinatie van voorwaarden nog niet bestond. Wat was dit dan? We waren op zoek naar baby basics die lekker zacht aanvoelden, een perfecte pasvorm hadden, van goede kwaliteit waren en gegarandeerd vrij waren van kinderarbeid. Niet in het verre oosten dus, maar dicht bij de deur. Veel items die we tegenkwamen voelden hard aan en stonken nog naar de verfbaden. Niet echt fijn voor de kleintjes. Dit kon beter en duurzamer. 

We zijn op zoek gegaan in Portugal, Turkije en Tunesië. In Portugal hebben we een paar fabrieken bezocht en kwamen we er achter wat de mogelijkheden waren om een peach-skin treatment toe te passen op de stof. Deze behandeling zorgt ervoor dat de stof opgeruwd wordt, waardoor het heerlijk zacht aanvoelt en lekker zacht is op de huid van de kleintjes. In alle fabrieken die we gezien hebben waren de arbeidsomstandigheden goed en was de minimum leeftijd 18 jaar. Basic babykleding is veelvuldig te krijgen bij de grote spelers die de winkelstraten domineren, maar keer op keer komen zij in het nieuws door de slechte werkomstandigheden van de werknemers en de te lage leeftijd. 

Voor onze eerste producties zijn we uitgekomen in Tunesië en zijn de stoffen gemaakt in Duitsland. Een goede kwaliteit van 200 grams katoen en gemaakt in gecertificeerde bedrijven. Door de revolutie en opstanden in Tunesië heeft deze fabriek het helaas niet overleefd en moesten we op zoek naar een andere producent. Deze hebben we gevonden in Turkije. In de loop van de tijd kwamen we er achter dat ook duurzaamheid een belangrijke factor van het productieproces moest zijn. Baby basics dus gemaakt van biologisch katoen met het GOTS logo en gemaakt in gecertificeerde fabrieken. 

De ontwerpen van onze baby basics zijn door ons ontworpen. Echte Dutch Design baby basics! Doordat we ze zelf ontwerpen, zitten alle accessoires op de juiste plek is en is de afwerking hoog. De styles zijn slank gesneden en lubberen niet. Ze blijven goed in de was en de kleur blijft kleurecht. Hebben we je overtuigd van de meerwaarde van goede baby basics? Wij zijn overtuigd van ons product en bieden baby basics die 100% zacht zijn, van premium kwaliteit zijn, een perfecte pasvorm hebben en gemaakt zijn van biologisch katoen.

Baby basics zijn hot en mogen niet ontbreken in de kast. Kies voor Silky Label en je hebt een duurzame baby basic te pakken! 

Terug naar blog overzicht