Bel 0031 (0)618885810

0 items € 0,00

 In je mandje

Babyshower cadeau

19-10-2020

Baby cadeau voor baby shower 

Heb je binnenkort een baby shower of wil je er zelf één organiseren? We helpen je op weg met een aantal tips en leuke baby cadeau ideeën. Toen we in verwachting waren van onze eerste, heb ik zelf mogen ervaren hoe het is als er een baby shower voor je georganiseerd wordt. Je krijgt de leukste baby cadeaus en doet veel ideeën op voor cadeautjes en hebbedingen voor jezelf of voor in een kraammand. Het leukste babyshower cadeau was een basic baby jumpsuit. Zo is ook het balletje gaan rollen voor ons eigen label met baby basics gemaakt van biologisch katoen. 

Baby cadeau - Babyshower cadeau

Wij verkopen leuke newborn babykleding en deze zijn ook verkrijgbaar als newborn pakket. Uiteraard zijn alle items ook los verkrijgbaar en kun je het baby cadeau personaliseren door het te bedrukken. Zo hebben we een babymutsje met naam of een babysjaaltje met naam. Wil je een rompertje bedrukken of een t-shirt bedrukken? Dit kan zowel met de rompertjes met lange mouw en korte mouw als met de t-shirts met lange mouw en korte mouw. De baby jumpsuit is ook met print verkrijgbaar. 

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden. 

rompertje bedrukkenT-shirt bedrukkenbaby jumpsuitBabymutsjebabysjaalt-shirt bedrukken

Baby shower tips

Hoe organiseer je nu een baby shower? Waar moet je allemaal en denken en wat zijn leuke activiteiten om tijdens de baby shower te doen. Zorg dat je op tijd begint met plannen en prik op tijd een datum. Probeer via de partner te achterhalen welke personen dichtbij de zwangere staan en wie ze graag op haar baby shower er bij zou willen hebben.

Baby shower thema

Het fenomeen baby shower is overgewaaid vanuit Amerika en daar al geruime tijd een traditie. Waar Amerikanen het helemaal over the top kunnen organiseren, is het in Nederland toch vooral een gezellige aangelegenheid. Je kunt een baby shower thema kiezen, maar vaak staat de zwangere en de ongeboren baby gewoon centraal. 

Baby shower activiteiten

Het is handig om vooraf een planning te maken voor de baby shower. Wat wil je allemaal gaan doen en wie wil je daarvoor uitnodigen? Welke baby shower activiteiten wil je organiseren. Bij mijn babyshower zijn er diverse spelletjes gedaan. Hier een aantal voorbeelden.
# Neem roze en blauwe ballonnen mee en vraag aan de genodigden een kleur ballon te kiezen. Roze als ze denken dat het een meisje wordt, blauw als ze denken dat het een jongen wordt. Opblazen en een groepsfoto maken. (zie hieronder, het werd overigens een meisje en ik zat er zelf naast)
# Vraag de genodigden een babyshower cadeau mee te nemen en gooi deze op een hoop. Laat degene voor wie ze zijn, raden wie het babyshower cadeau heeft meegebracht.
# Een leuk idee is om de gasten de omvang van de buik te laten raden. Dit met een stuk touw. Dat moeten ze afknippen zonder te meten. Je kunt het ook doen met wc papiertjes. Wie zit er het dichtste bij?
#  Koop kaarten met envelop en zet hier bijzondere gebeurtenissen op, zoals bijvoorbeeld: 1e tandje, 6 maanden, 1 jaar, naar school, 18 jaar, 1e kerst etcetera. Vraag de genodigden een envelop te kiezen en op de kaart een persoonlijk boodschap voor het kindje te schrijven. Leuk voor later als het kindje geboren is. 
# Iedereen neemt een babyfoto van zichzelf mee en de zwangere moet raden wie van de genodigden de baby op de foto is.  

Baby shower hapjes 

Het is gezellig als er op de baby shower wat lekkere hapjes zijn. Misschien kunnen alle genodigden iets lekkers meenemen zodat je de tafel al snel gezellig vol hebt staan. Een gezellig aangeklede tafel zorgt voor extra sfeer en iedereen vindt het vast heerlijk om voor deze baby shower iets lekker te maken of halen. Een bosje bloemen doet ook wonderen. Zet ze ook op tafel in een mooie vaas. Verwen de zangere. Het is haar baby shower en een bijzondere dag in haar leven met mensen die ze graag om zich heen heeft. 

Baby shower bedankjes

Uiteraard kun je de uitnodigingen in stijl doen, maar wellicht is het nog leuker om een bedankje te maken. Maak een leuke goodie bag met spulletjes die passen in bij het baby shower thema. 

Babyshower budget

Een baby shower kun je zo duur maken als je zelf wilt. Probeer zoveel mogelijk zelf te doen of laat iedereen iets doen waar hij/ zij goed in is. Bij de aankleding kun je helemaal uit je dak gaan, maar vaak heb je met een aantal decoratie stukken als snel een gezellige sfeer gecreëerd voor de baby shower. Wat roze en blauwe accessoires zorgen als snel voor een feestelijk gevoel op deze baby shower. 

 

Babyshower cadeau

De perfecte baby jumpsuit 

Wat is er fijner voor een pasgeboren kindje dan een heerljke baby jumpsuit. Een babypakje uit één stuk waar je kindje gelijk in kan en die je niet uit hoeft te trekken bij het verschonen van de luier! Ideaal. Wat maakt een baby jumpsuit nu perfect? Dit verschilt voor iedereen. Silky Label heeft twee modellen baby jumpsuits in haar collectie, beide perfect, maar wel verschillend van model. De jumpsuits zijn gemaakt van 100% biologisch katoen, de pasvorm is perfect, slank gesneden en de jumpsuit is van premium kwaliteit. 

Model I:Baby jumpsuit met smalle pijp en raglan mouw.
Dit model is nieuw in onze collectie en verkrijgbaar in de maten 50-56, 62-68 en 74-80. De baby jumpsuit heeft een smalle pijp en drukknoopjes aan de binnenzijde van de benen. Aan de voorzijde zitten twee drukknoopjes in het midden, waardoor de jumpsuit makkelijk aan en uit getrokken kan worden. Deze jumpsuit bedrukken? Dit kan binnenkort in onze printstudio. We hebben verschillende thema's, zoals dieren, vervoer, verjaardag, sport, cool stuff en nog meer. De baby jumpsuit is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren. Hieronder zijn er 6 afgebeeld. De baby jumpsuit is ook nog verkrijgbaar in de kleur Ice White. 

Baby jumpsuit, Babypakje, Jumpsuit baby

Model II:Baby jumpsuit met wijde pijp en lange mouw. Dit model is onze hardloper uit de collectie. Een babypakje dat slank gesneden is en wijd uitlopende pijpjes heeft. Deze jumpsuit heeft een retro style en staat superlief. Hij kan direct vanaf de geboorte gebruikt worden als baby jumpsuit, maar is ook verkrijgbaar in de maten 86-92 en 98-104. Een heerlijk jumpsuit voor peuters. Ook bij deze baby jumpsuit en peuter jumpsuit zitten de knoopjes aan de binnenzijde van de benen, waardoor hij niet uit getrokken hoeft te worden bij het verschonen. Aan de bovenzijde heeft deze jumpuit baby, jumpsuit peuter een schuine sluiting voor een speels effect. Een heerlijk babypakje, peuterpak of te gebruiken als baby pyjama of peuter pyjama. Deze jumpsuits zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. De baby jumpsuit en peuter jumpsuit is ook nog verkrijgbaar in de kleur Ice White. 

Baby Jumpsuit, Jumpsuit baby, Babypakje

 

Model III:Baby jumpsuit met wijde pijp en korte mouw.
Dit model is gelijk aan model II, maar heeft een korte mouw. Ideaal voor in de zomer, of in de andere jaargetijden met een bijpassend rompertje er onder. Deze baby jumpsuit en peuter jumpsuit is verkrijgbaar in de maten 50-56 tot en met 98-104. Een heerlijk speelpak, babypakje of baby pyjama. 

Baby jumpsuit met voetjes - Babypakje met voetjes?
Zoals je kunt zien op de afbeeldingen hebben onze baby jumpsuits geen voetjes aan de pijpjes. Dit is een bewuste keuze. Iedere baby heeft andere verhoudingen en door er voetjes aan het maken, wordt de jumpsuit minder passend en dat is nu juist wat we zo belangrijk vinden. Dat de jumpsuit als gegoten zit. Slank gesneden en lekker tegen het lijfje, zodat de baby of de peuter zich er vrij in kan bewegen.

De jumpsuit zijn verkrijgbaar op onze jumpsuitpagina. Neem een kijkje.


Biologisch katoen voor onze baby basics.


Het is zover. Silky Label heeft de overstap gemaakt naar 100% gecertificeerd biologisch katoen. De overstap naar biologisch katoen zorgt voor een nog duurzamer product. Ieder item was al gemaakt in een veilige werkomgeving en alle producties vonden plaats dichtbij Nederland, wat zorgt voor minder CO2 uitstoot. Daarnaast werd er al uitsluitend gewerkt met de beste materialen, leveranciers en producenten.

Waarom hebben we de overstap naar biologisch katoen gemaakt?

Wij willen een stukje bijdragen aan het milieu en verantwoorde producten leveren die goed zijn voor baby's en kids. Biologisch katoen is puur en natuurlijk en ademt daarom goed. De producten zijn vrij van irriterende of schadelijke kleurstoffen die vaak uitslag en eczeem veroorzaken op de gevoelige babyhuid. Babykleding gemaakt van biologisch katoen gaat langer mee als gevolg van de natuurlijke samenstelling. Biologisch katoen is zachter, dikker en steviger en slijt hierdoor minder snel.

De teelt van biologisch katoen heeft een lage impact op het milieu. Het is geteeld zonder pesticiden en gesponnen zonder chemicaliën. Bedrijven verkrijgen het biologische label als de grond gedurende ten minste drie opeenvolgende jaren vrij is van synthetische pesticiden.

Normaal katoen wordt daarentegen van oorsprong gezien als een natuurlijke vezel. Helaas is het verbouwen en het verwerken van katoen en het verwerken van de vezels een hele vervuilende vorm van landbouw. Dit wordt veroorzaakt door het gebruik van grote hoeveelheden chemicaliën en bestrijdingsmiddelen. Bijna de helft van alle geproduceerde textiel bestaat uit katoen en daarmee heeft niet-biologisch verbouwde katoen heeft een enorme impact op het milieu en de gezondheid van de boeren.

Herhaaldelijk milieuonderzoek heeft uitgewezen, dat de middelen die gebruikt worden om niet biologische katoen te produceren, een vervuiling en verwoesting van grond, water en lucht veroorzaken. Daarnaast hebben deze chemicaliën ook een zeer negatief effect op de gezondheid van mensen en dieren. 

Tijdens het productieproces waarbij de katoenbollen verwerkt worden tot kleding, wordt weer bij elke productiestap vele chemicaliën gebruikt. Genoeg reden dus om te kiezen voor biologisch katoen.

biologisch katoen - baby basics     Biologisch katoen logo


Nog meer redenen:

# Katoen verbruikt ongeveer 25% van de insecticiden in de wereld en meer dan 10% van de pesticiden (Allan Woodburn).
# Slechts 2,5% van de landbouwgrond op de wereld wordt gebruikt voor het produceren van katoen!
# Per t-shirt is er ongeveer 150 gram chemicaliën (pesticiden en meststoffen) nodig om de katoen te kunnen verbouwen die nodig is voor dit t-shirt.
# De Environmental Protection Agency beschouwt 7 van de top-15 pesticiden gebruikt op katoen in 2000 in de Verenigde Staten als “mogelijk, vermoedelijk, waarschijnlijk of bekende” bij de mens kankerverwekkende stoffen.

Wat betekent "gecertificeerd" biologisch katoen?

De baby basics van Silky Label voldoen aan GOTS (Global Organic Textile Standard) en hierdoor zijn zowel het katoen als het productieproces gecertificeerd. Gecertificeerd biologisch” is katoen die is geteeld volgens strenge uniforme normen die opgesteld zijn door onafhankelijke organisaties. Bij de certificeren worden ook de akkers en verwerkingsinstallaties geïnspecteerd en is er een periodieke controle van de bodem en het water om de telers en de verwerkers te laten voldoen aan de gestelde normen. Certificering van de biologische katoenproductie vergroot de betrouwbaarheid van het eindproduct en garandeert de koper de biologische status van het product. Bovendien bevordert het welzijn van de boeren die rechtvaardige prijzen ontvangen voor de geteelde katoen.

Lees er ook over op onze biologisch katoen pagina.

Wat is een kledingkast zonder kwalitatieve basics? Je kunt er niet zonder. Je hebt basics en basics. Wat zijn nu de verschillen? Toen wij begonnen met Silky Label hadden we duidelijke wensen en deze wensen waren niet te vinden in de markt. Waar waren we naar op zoek?

Lees meer